A 3. ÉVFOLYAM SZOCIÁLPEDAGÓGIA SZAKOS HALLGATÓK SZOLNOKI TANULMÁNYI ÚTJA

2022. május 17-18-án a 3. évfolyam Szociálpedagógia BA szakos hallgatók „Hátránykompenzáló gyakorlatok” tárgy keretében szakmai gyakorlati úton vettek részt a Szolnok Városi Tehetséggondozó Szakkollégiumban. A szakmai út célja a hátrányos helyzetű tanulókat fogadó kollégium működésének megismerése, illetve az Arany János Szakiskolai Program kollégistáival való foglalkozás elvi, módszertani sajátosságainak megtapasztalása. A programot Vatai Soma óraadó kolléga szervezte.

Gyógypedagógiai témájú előadást tartottak a Lónyay Szakkollégiumban

A Nyíregyházi Egyetem Lónyay Menyhért Szakkollégium Alkalmazott Humántudományok Intézetének Alszakkollégiuma szervezésében 2022. május 17-én 10:00 óra kezdettel előadást tartott Jeneiné Novák Erzsébet, gyógypedagógus, Bevezető gondolatok a gyógypedagógiába címmel, a D épület 4-es körelőadójában.

Lónyay Menyhért Szakkollégium

A Nyíregyházi Egyetem Lónyay Menyhért Szakkollégium Alkalmazott Humántudományok Intézetének Alszakkollégiuma szervezésében 2022. május 10-én 15:00 óra kezdettel előadást tartott Törökné Bajusz Gyöngyike, gyógypedagógus, autizmus szaktanácsadó Az autizmus gyógypedagógus szemmel címmel, a D épület 3-as körelőadójában.

 

 

PÁLYAORIENTÁCIÓS FOGLALKOZÁS A ZAY ANNA TECHNIKUM KOLLÉGIUMÁBAN

2022. május 11-én a Zay Anna Technikum Kollégiumában a Szociálpedagógia és Közösségszervezés Intézeti Tanszék oktatói pályaorientációs foglalkozást tartottak a kollégium 9-10 évfolyamos tanulói számára. Az első foglalkozás az ismerkedés jegyében zajlott, ahol a kollégista tanulók önismereti és szociális kompetencia fejlesztő játékokat játszottak, így ismerve meg saját erősségeiket, amelyeket egy rögtönzött vállalkozás-szervezés során már kamatoztattak is.

Kirándulás a Magyar Nemzeti Galériában és a Nemzeti Múzeumban

A Nyíregyházi Egyetem közösségszervező alapszakos hallgató 2022. április 28-án a Magyar Nemzeti Galériában és a Nemzeti Múzeumban ismerkedtek meg a magyar festészet és a kulturális örökség legszebb alkotásaival. A szakmai út lehetőséget biztosított, hogy a tudásuk gyarapítása mellett a csoport tagjai jobban megismerjék Budapest kulturális lehetőségeit.

Múzeumlátogatás Debrecenben

2022. április 25-én a pedagógia alapszakos csoport Dr. Hollósi Hajnalka Zsuzsanna intézetigazgató asszony és Dr. Vincze Tamás docens vezetésével felkereste a Debreceni Református Kollégium Múzeumát, ahol a csoport tagjai és kísérő tanáraik magas színvonalú tárlatvezetés keretében nyertek árnyalt képet a híres iskolaváros kollégiumának múltjáról, az egykori neves diákok és professzorok munkásságáról.