Szakmai nap Nagykárolyban és Panyolán

Nyíregyházi Egyetem közösségszervező szakos hallgatói szakmai napon vettek részt 2024. május 21-én Nagykárolyban, valamint Panyolán.

A szakmai nap során megismerkedtek Nagykároly varázslatos kultúrtörténetével, a legfontosabb történelmi emlékekkel. Különösen fontos volt a csoportnak a város magyar kulturális örökségének megismerése, illetve a szatmári kisvároshoz ezer szállal köthető Károlyi család, Kölcsey Ferenc, Petőfi Sándor és Ady Endre életének megismerése.

Pedagógia szakos hallgatók látogatása a debreceni Montessori Tanodában

Páratlan élményben volt részük a harmadéves pedagógia alapszakos hallgatóknak, akik május 16-án Dr. Hollósi Hajnalka Zsuzsanna intézetigazgató asszony és Dr. Vincze Tamás András docens kíséretében ellátogattak a Szabó Bella tanárnő által működtetett Montessori Tanodába. A tanárnő részletes előadást tartott arról az ötféle készségterületről, amelyek köré a Montessori-eszközök rendszere épül, és bemutatta az egyes eszközök használatát. Az előadás interaktív jellegű volt, mivel a hallgatóknak és a kísérő oktatóknak is bőven voltak kérdései.

Intézeti TDK-konferencia

2024. május 14-én került sor az első idei intézeti TDK-konferenciára, amelyen két középiskolás diák és öt egyetemi hallgató mutatta be a kutatásait. Mindkét középiskolás diák a Zay Anna Technikumból érkezett, és lelkiismeretes felkészülésről tanúskodva számoltak be a kutatásaikról. Ugyancsak dicséretet érdemelnek az egyetemista versenyzők: az ő szereplésük is alapos felkészültségről és elmélyült témaismeretről tanúskodott. A zsűriben Dr. Hollósi Hajnalka Zsuzsanna intézetigazgató asszony, valamint Dr. Torkos Katalin és Dr.

Hallgatói szakmai kirándulás Kassán

Nyíregyházi Egyetem közösségszervező szakos (nappali, levelező) hallgatói szakmai kiránduláson vettek részt 2024. május 12-én Kassán. A tanulmányi út során megismerkedtek Kassa történetével, a legfontosabb kultúrtörténeti emlékekkel. Különösen fontos volt a csoportnak a város magyar kulturális örökségének megismerése, illetve az európai mértékkel is kiemelkedő Szent Erzsébet székesegyház értékeinek felfedezése, valamint a Rákóczi-kultusz emlékhelyinek megtekintése.

Szakdolgozatok leadása

Kedves végzős Hallgatók!

A szakdolgozatokat a Moodle (e-learning) felületére kell feltölteni. Innen tudja majd letölteni a hallgató a bírálatát.

A záróvizsgára minden hallgató hozzon magával 1 példányt a szakdolgozatából, bármilyen formában összefogva, (kötve, spirálozva, fűzve) ahogy neki tetszik, EZT ZÁRÓVIZSGA VÉGEZTÉVEL VISSZAKAPJA.

További információ...

Lónyay Menyhért Szakkollégium Alkalmazott Humántudományok Alszakkollégiuma

A Lónyay Menyhért Szakkollégium Alkalmazott Humántudományok Alszakkollégiumának keretében 2024. márciusában a következő programokra került sor:

2024. 03. 11. 10:00-12:00 az A II. 252. teremben Dr. Riczu Zoltán, történész: A zsidók Nyíregyházán 1840-1944 címmel tartott előadást.

2024. 03. 21. 10:00-12:00 a B I. 138/b teremben Dr. Bodnárné Szűrös Zsuzsanna, fejlesztő pedagógus: Az állatasszisztált terápiák hatása a gyerekek fejlődésére címmel tartott előadást terápiás kutya bemutatásával egybekötve.

Szakmai kirándulás

A nemzeti ünnep tiszteletére a Nyíregyházi Egyetem közösségszervező szakos hallgatói szakmai kiránduláson vettek részt 2024. március 12-én Budapesten.

A tanulmányi út során megismerkedtek a Budai Vár történetével, a Magyar Nemzeti Galéria legfontosabb művészeti alkotásaival. Különösen fontos volt a csoportnak a Magyar Nemzeti Múzeum kulturális örökségének megismerése, valamint a magyar történelem értékeinek felfedezése.

Kirándulás a füzérradványi Károlyi-kastélyban és a Sárospataki Református Kollégium Könyvtárában

Nyíregyházi Egyetem közösségszervező szakos (1.évf.) hallgatói szakmai kiránduláson vettek részt 2023. december 5-én a füzérradványi Károlyi-kastélyban és a Sárospataki Református Kollégium Könyvtárában. A tanulmányi út során a hallgatók megismerkedtek a magyarországi arisztokrácia egyik legfontosabb családjának történetével, valamint a magyarországi reformáció kiemelkedő kultúrtörténeti emlékeivel. Tokaj-Hegyalja kulturális örökségének megismerése méltó lezárása volt a szorgalmi időszak intenzív ismeretszerzésének.

Szakmai látogatás a Nemzeti művelődési Intézetnél

2023. 11. 16-án az AHI Szociálpedagógia és Közösségszervezés tanszék 35 közösségszervezés szakos hallgatója szakmai látogatáson vett részt Nyilas Orsolya és Dr. Szőcs Andor oktatók kíséretében. A Lakitelekre érkezést követően Dr. Juhász Erika szakmafejlesztési igazgató a közművelődés aktuális helyzetéről tartott előadást, majd egy kulturális székházbemutatón vehettünk részt a kiadós vendégebéd előtt.