I. Hackathon Hallgatói Innovációs Ötletverseny

A Nyíregyházi Egyetem és a MEGAKOM Kft. szervezésében 2023. április 4. és május 16. között került megrendezésre az I. Hackathon Hallgatói Innovációs Ötletverseny, melyen a Vizuális Humán Közösség (VHK) nevet választott csapat ért el első helyezést. Ahogy azt nevük is sugallja, a csapat két intézet hallgatóiból állt össze, az Alkalmazott Humántudományok Intézetét Horváth Dominik és Koncsol Krisztián, a Vizuális Kultúra Intézetet Sáji Evelin és Hurai Gergő képviselte. Mentoruk Béres Tamás, a Kommunikációs- és Marketing Iroda irodavezetője volt.

A csapat a Nyíregyházi Egyetem brand megújításának projektjével foglalkozott, melyhez kapcsolódóan hazai és nemzetközi jó gyakorlatokból inspirálódtak, hallgatói interjúkat készítettek, illetve kérdőíves formában tesztelték megoldásuk prototípusát. A VHK vázolta az egyetem jövőjét érintő vízióját, valamint bemutatták a munkájuk eredményeként elkészült három arculati kézikönyvet. Javaslatokat tettek a Nyíregyházi Egyetem elnevezésére, szlogenjére és logójára vonatkozóan.

A csapat tagjai fontosnak tartották az egyes szakterületek közötti párbeszéd fontosságát, a kooperációt, ezért ötvözték a humánfejlesztői és a képi ábrázolói szemléletet. Víziójuk egy digitális, zöld, hallgató-centrikus, esélyteremtő egyetem, mely vonzó alternatívaként jelenhet meg a térségben – ismertették mottójukat a záró projekteseményen. Kiemelték – „hiszünk abban, hogy egyetemünk fejlődésében kulcsszerepe van a hallgatók aktivitásának, ezért mindenkit arra bíztatunk, hogy egyetemi éveik alatt minél több gyakorlati tapasztalatot és referenciát szerezzenek.”