Pályaorientációs óra a NYSZC Zay Anna Technikum és Kollégiumban

2022. február 3-án pályaorientációs foglalkozás volt a Zay Anna Technikumban. A középiskola képzési kínálata hasonló, mint az Alkalmazott Humántudományi Intézet képzési palettája, így a technikumi és szakképző iskolai oktatásában az egészségügyi és a szociális szakmák is megjelennek.

A programon közel 70 végzős középiskolás vett részt, ahol bemutattuk a Nyíregyházi Egyetem képzési kínálatát, valamint az AHI saját szakjait, amelyek reális lehetőséget nyújtanak a középiskolások számára a felsoktatásba való bekerülésre, a diplomaszerzésre.

A képzések hasonlósága miatt az együttműködést továbbra is szeretnénk fenntartani a középiskolával, így nagyobb hangsúlyt fektetünk más pályaorientációs lehetőségek biztosítására. Ezért meghívtuk az érettségi előtt állókat, hogy kapcsolódjanak be a szakjainkon folyó előadásokba, szemináriumokba, ismerkedjenek meg egyetemünk infrastruktúrájával, a hallgatói élettel. A mi hallgatóink pedig azt vállalták, hogy élménybeszámolót tartanak a diákoknak az egyetemi életről, segítik őket a tanulásban, az érettségire való felkészülésben.

Dr. Baracsi Ágnes, tanszékvezető