EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás

HALLGATÓINK AZ EDUCATIO KIÁLLÍTÁSON

Ez évben 2022. január 13-15-e között jelenléti formában került megrendezésre a hazai felsőoktatás egyik legjelentősebb programja az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. A kiállítás célja, minden érdeklődő számára bemutatni a felsőoktatás sajátosságait, képzési palettáját, innovatív programjait, és nem utolsó sorban megismertetni a hallgatói élet szépségeit, mert ahogy a program szlogenje is mondja: „Hallgatónak lenni a legnagyobb buli!”

A programon az Alkalmazott Humántudományi Intézet hallgatói is képviselték a Nyíregyházi Egyetemet.  Így összegezte tapasztalatait a kiállításról Vigh Nóra és Kavasánszki Orsolya 3. évfolyamos szociálpedagógia szakos hallgató: Mindenki nagyon kedves és odafigyelő volt. A program maga egy csodálatos élményt jelentett számunkra. Ki lehetett próbálni különböző videójátékokat, VR szemüvegek; lehetett készíteni különböző kozmetikai eszközöket, karkötőket, nyakláncokat; találkozhattunk más egyetemekkel, szakokkal. Látványos és érdekes volt, emellett nagyon élveztük a társalgást a leendő egyetemistákkal és a szüleikkel. A Nyíregyházi Egyetem képviseletében az volt a feladatunk, hogy beszéljünk az egyetemi életről, a kollégiumról, a tanárokról, a bejutási feltételekről és azokról a szakokról, amelyek iránt érdeklődtek. Mindennel együtt számunkra ez egy élményekkel teli nap volt. Büszkén képviseltük a Nyíregyházi Egyetemet, és mutattuk be szakjainkat.

Köszönjük Vigh Nóra, Kavasánszki Orsolya Szociálpedagógia szakos, Mihalik Enikő Csecsemő és kisgyermeknevelő szakos, valamint Kósa Botond Közösségszervezés szakos hallgatóknak, hogy képviselték a Nyíregyházi Egyetemet és saját szakjainkat is.

                                                                                                 Dr. Baracsi Ágnes, AHI, Intézeti Tanszékvezető